Светски дан срца у нашој школи

Светски дан срца 29. септембар обележен је и ове године у Медицинској школи Ужице, под слоганом “Срцем упознај срце“.

Циљ кампање је превенција кардиоваскуларних болести, скретање пажње на факторе ризика и усмеравање на редовне здравствене прегледе, лабораторијску анализу крви, физичку активност и здраве стилове живота.

Сарадници школе у овој акцији су Град Ужице, Дом здравља, Апотекарска установа Ужице, Црвени крст Ужице, Предшколска установа Ужице, фирма Pharma Swiss, “Балон декор“ из Ужица и представници медија.

Ученици, наставници и остали запослени у школи, гости и руководство школе активно су учествовали у свим активностима. Наши ученици поделили су наруквице са порукама о здрављу. У оквиру међувршњачке едукације су, уз помоћ наставника предмета Здравствена нега, једни друге учили вештинама КПР-а.

Одржан је јавни час физичког васпитања наших ученика и деце из вртића. после чега су пуштани црвени балони у облику срца.

Сарадници из Центра за превенцију и Поливалентне патронажне службе су за око 40 учесника урадили анализе гликемије, холестерола, триглицерида, артеријског притиска и индекса телесне масе.

Сарадници из Апотекарске установе Ужице давали су савете и делили брошуре, а Црвени крст Ужице обезбедио је санитетско возило како би ученици могли да се упознају са хитном медицинском опремом и њеном употребом код застоја рада срца.

Пријатељи школе и наши бивши ученици из фирме Pharma Swiss су обезбедили модел кристалног срца, на којем су ученици постављали слогане – “Куцам и када спавам“, “Куцам и када си моје срце“ и многе друге.

 

Спортско дружење са родитељима

У циљу боље сарадње са родитељима наших ученика и њиховим већим укључивањем у живот школе, 29.11.2023. организовали смо спортско дружење родитеља, наставника и ученика. Играо

Read More »

Лепа сарадња са ОШ “Душан Јерковић“

28.11.2023. године ученици Медицинске школе у Ужицу, смер Фармацеутски техничар, одељења III6 и IV6 заједно са професорком Јеленом Васиљевић одржали су у Основној школи „Душан

Read More »

82. годишњица битке на Кадињачи

Поводом обележавања 82. годишњице битке на Кадињачи, државној манифестацији у Меморијалном комплексу Кадињача присуствовали су и ученици Медицинске школе са професорком географије Весном Грујовић. 29.

Read More »