Светски дан срца у нашој школи

Светски дан срца 29. септембар обележен је и ове године у Медицинској школи Ужице, под слоганом “Срцем упознај срце“.

Циљ кампање је превенција кардиоваскуларних болести, скретање пажње на факторе ризика и усмеравање на редовне здравствене прегледе, лабораторијску анализу крви, физичку активност и здраве стилове живота.

Сарадници школе у овој акцији су Град Ужице, Дом здравља, Апотекарска установа Ужице, Црвени крст Ужице, Предшколска установа Ужице, фирма Pharma Swiss, “Балон декор“ из Ужица и представници медија.

Ученици, наставници и остали запослени у школи, гости и руководство школе активно су учествовали у свим активностима. Наши ученици поделили су наруквице са порукама о здрављу. У оквиру међувршњачке едукације су, уз помоћ наставника предмета Здравствена нега, једни друге учили вештинама КПР-а.

Одржан је јавни час физичког васпитања наших ученика и деце из вртића. после чега су пуштани црвени балони у облику срца.

Сарадници из Центра за превенцију и Поливалентне патронажне службе су за око 40 учесника урадили анализе гликемије, холестерола, триглицерида, артеријског притиска и индекса телесне масе.

Сарадници из Апотекарске установе Ужице давали су савете и делили брошуре, а Црвени крст Ужице обезбедио је санитетско возило како би ученици могли да се упознају са хитном медицинском опремом и њеном употребом код застоја рада срца.

Пријатељи школе и наши бивши ученици из фирме Pharma Swiss су обезбедили модел кристалног срца, на којем су ученици постављали слогане – “Куцам и када спавам“, “Куцам и када си моје срце“ и многе друге.

 

“Знање је пут, одабери смер!“

Ученици наше школе су у среду 17.04.2024. заједно са наставницама представљали нашу школу на Сајму образовања у Основној школи “Нада Матић“. Овај Сајам образовања одржан

Read More »

Екскурзија ученика 2. разреда

Ученици 2. разреда су од петка, 12.04.2024. на екскурзији у Републици Српској. После обиласка Вишеграда запутили су се у Требиње, где су и смештени. Екскурзија

Read More »