Конгрес Савеза здравствених радника Србије

22. маја 2024. године у хотелу “Палисад“ на Златибору одржан је Конгрес Савеза здравствених радника Србије. Ученице наше школе, које су иначе и учеснице Републичког такмичења из здравствене неге, су учешћем и даривањем симболичних наруквица и срца допринеле повезивању присутних здравствених радника.
Уз подршку професорки здравствене неге Оље Богдановић и Биљане Костић приказане су униформе медицинских сестара из три историјске епохе:
Кристина Ковачевић III3 као Флоренс Најтингејл из 1854. године, Јелена Радовић III3 као медицинска сестра из 1921. године и Анастасија Шевртовић III1 као савремена сестра 21. века.
Матуранткиње наше школе Марија Брадоњић и Јана Витезовић IV1, као и ученица Лана Дрндаревић I2 су пригодним програмом, песмом и поезијом, отвориле конгрес.

„Хвала за привилегију да учествујемо на конгресу и поверење које сте нам указали. Ово је за нас ново и драгоцено искуство! Верујемо у то да ћемо израсти у добре људе и професионалце као што сте ви, јер сте наши узори! Срећан и успешан рад!“, речи су којима се присутнима обратила ученица Марија Брадоњић.

Најбољи у генерацији 2023-2024.

Ђак генерације 2023/2024. је Маја Рашковић, ученица смера Фармацеутски техничар. Носиоци Вукове дипломе у школској 2023/2024. години су: 1. Марија Брадоњић IV1 2. Мирјана Милошевић

Read More »