Едукација запослених „Прва помоћ у свакодневном животу“

03. октобра 2023. у нашој школи је одржана радионица „Прва помоћ у свакодневном животу“, намењена едукацији запослених о основама прве помоћи у ситуацијама које се могу десити у школи, али и ван ње. Презентерка и ауторка радионице је била Мирјана Милошевић IV2, која је обухваћена програмом ИОП 3 за талентоване ученике. Менторка је наставница Биљана Стефановић, а у организацију су укључени и чланови Тима за инклузивно образовање. За демонстрацију конкретних поступака прве помоћи, уз Мирјану су били задужени и наши награђени такмичари из ове области, Магдалена Милојевић, Нина Мијаиловић, Ива Ћирковић и Андреј Баранац, такође ученици одељења IV2.

За 12 наставника и групу ученика првог разреда, Мирјана и њен тим су приказали поступке реаговања у ситуацијама срчаног удара, астматичног напада, крварења, прелома, епилептичног напада, потреса мозга, гушења залогајем, као и основне процедуре у случајевима хипергликемије и хипогликемије, са нарочитим освртом на ситуације које се особама које пате од дијабетеса могу десити у школи.

Спортско дружење са родитељима

У циљу боље сарадње са родитељима наших ученика и њиховим већим укључивањем у живот школе, 29.11.2023. организовали смо спортско дружење родитеља, наставника и ученика. Играо

Read More »

Лепа сарадња са ОШ “Душан Јерковић“

28.11.2023. године ученици Медицинске школе у Ужицу, смер Фармацеутски техничар, одељења III6 и IV6 заједно са професорком Јеленом Васиљевић одржали су у Основној школи „Душан

Read More »

82. годишњица битке на Кадињачи

Поводом обележавања 82. годишњице битке на Кадињачи, државној манифестацији у Меморијалном комплексу Кадињача присуствовали су и ученици Медицинске школе са професорком географије Весном Грујовић. 29.

Read More »