Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Svetski dan srca

 

   Akcija je organizovana tako što su preko medija pozvani svi zainteresovani sugrađani da toga dana dođu u dvorušte Medicinske škole gde su bili u mogućnosti da izmere krvni pritisak, telesnu težinu, urade analize krvi i dobiju savete o zdravim stilovima života i prevenciji kardiovaskularnih bolesti od strane stručnjaka različitih profila iz zdravstvenih ustanova koje su učestvovale u ovoj akciji.

Ovom prilikom su u prostorijama škole i svi zaposleni mogli da urade ove analize. Cilj ove akcije je bio da se podsetimo da na svoje zdravlje treba da mislimo uvek , a ne samo kad ga izgubimo, jer zdravlje je ipak najveće bogatstvo koje posedujemo. Ovakve akcije su jedan od načina da to sprovedemo u delo.

   Učenici II2 i IV1 su dali svoj doprinos ovoj akciji tako što su merili krvni pritisak i učestvovali u izradi i podeli propagandnog materijala,

a organizatori ove manifestacije su nastavnici zdravstvene nege: Olja Bogdanović, Milja Tešić i Irena Petronijević uz veliku pomoć dr Vladimira Petrovića i prof. fizičkog vaspitanja Aleksandra Vukajlovića koji je javnim časom na platou ispred škole ukazao simbolično koliki je doprinos redovne fizičke aktivnosti u sprečavanju nastanka ovih bolesti i smanjenju stresa, kao jednim od najvećih riziko faktora. 

  Akcija je bila i medijski propraćena od strane tri lokalne televizije.

VODIČ KROZ ŠKOLU

 

Zaštita od nasilja