Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Svetski dan srca

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 

   Akcija je organizovana tako što su preko medija pozvani svi zainteresovani sugrađani da toga dana dođu u dvorušte Medicinske škole gde su bili u mogućnosti da izmere krvni pritisak, telesnu težinu, urade analize krvi i dobiju savete o zdravim stilovima života i prevenciji kardiovaskularnih bolesti od strane stručnjaka različitih profila iz zdravstvenih ustanova koje su učestvovale u ovoj akciji.

Ovom prilikom su u prostorijama škole i svi zaposleni mogli da urade ove analize. Cilj ove akcije je bio da se podsetimo da na svoje zdravlje treba da mislimo uvek , a ne samo kad ga izgubimo, jer zdravlje je ipak najveće bogatstvo koje posedujemo. Ovakve akcije su jedan od načina da to sprovedemo u delo.

   Učenici II2 i IV1 su dali svoj doprinos ovoj akciji tako što su merili krvni pritisak i učestvovali u izradi i podeli propagandnog materijala,

a organizatori ove manifestacije su nastavnici zdravstvene nege: Olja Bogdanović, Milja Tešić i Irena Petronijević uz veliku pomoć dr Vladimira Petrovića i prof. fizičkog vaspitanja Aleksandra Vukajlovića koji je javnim časom na platou ispred škole ukazao simbolično koliki je doprinos redovne fizičke aktivnosti u sprečavanju nastanka ovih bolesti i smanjenju stresa, kao jednim od najvećih riziko faktora. 

  Akcija je bila i medijski propraćena od strane tri lokalne televizije.

VODIČ KROZ ŠKOLU